Ulkona oli ihan mahtava keli! Ellei ottanut huomioon, että satoi vettä, tuuli hitosti ja lämpömittari oli laskenut jo kuuteen asteeseen.Eipä se mitään, olihan nyt mainio sää istuttaa perennoja ihan uuteen penkkiin. Kaivoin kaikki vanhat, ruohon vallassa olevat kasvit ylös ja nenä vuotaen pesin juuret putipuhtaiksi kahdessa ämpärissä ja jaoin ne pieniksi , uudelleen istutettaviksi taimiksi. Ainakin syysleimua, kevätvuohenjuurta, kultapalloa, syysasteria oli saaliina. Kun siihen lisättiin itse kasvattamat ketoneilikan, jalokellon, harjaneilikan, lemmikin ja jaloritarinkannuksen pikkuruiset taimet, sekä omasta pihasta jakotaimet kuunliljoista, sainkin penkin aika mukavaan kuntoon. Niin, ja miehen siskolta saadut kolme onnenpensaan tainta, kaksi tuoksuvaa näsiää, valtaisan määrän jättipoimulehteä, enpä voinut valittaa.

Sade hoiteli kastelun, niin että hyvillä mielin kompuroin autoon ja eikun nokka kotia kohti.

Seuraavana päivänä mentiin maalle mieheni kanssa tarkistamaan, miten "kasvu sujui".Se sujui niin hyvin, että jäimme tekemään vielä toista kukkapenkkiä. Nyt oli kaivurille käyttöä.Suunnitelmaan kuului poistaa kaksi puunkantoa ja kaivaa isoon kultapalloryhmään jatkopenkki, tai oikeammin käytävä, mikä johtaisi kultapallojen luo.Käytävän ylle bergolamainen rakennelma puuriuùista ja niitä pitkin kiipeilemään erilaisia köynnöksiä ja ympärille perennaryhmiä.

Kohtalo puutui peliin. Kun ensimmäinen puunkanto alkoi nousta kaivurin nokassa ilmaan, kuului rysähdys! Kaivurin vahvalta näyttänyt runko murtui. Ei siihen auttanut sadattelu, vaan hitsauskone, jonka mies laskutoimituksia tehtyään kurvasi lähimmästä kaupungista ostamaan. Ja parin tunnin viivytyksen jälkeen homma jatkui. Toinen kanto nousi komeasti ja pari kiveäkin, ja lopulta meillä oli kuin olikin suuri rosoinen kuoppa, mistä vielä tulisi hienon hieno kukkapenkki pergolakäytävineen!

Mutta nyt päivä oli täysi, todettiin, laahauduttiin tulevaan saunaan pesulle ( olihan meillä nyt toimiva kuumavesipata, letkusta kylmää vettä ja aukaistu lattiakaivo, jopa saippuaa) ja kömmittin onnellisina asuntovaunuun nukkumaan. Tervetuloa uusi aamu!

1244556738_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1244556921_img-d41d8cd98f00b204e9800998e