Taas se iski, keväthulluus!!! Isoäidinsiemenestä tuli tilattua siemeniä peräti 45:llä eurolla, ( yhden pussin hinta n. 2.40 €) Kyllähän ne mahtuu aina kylvämään, mutta entä sitten kun koulimisen aika, ja kaikki pikku purnukat pitäisi saada valoon...

Eikä tämäkään riittänyt. Miehen siskolta sain näppeihini Maatiaisen uuden siemenluettelon, ja mitä löysinkään.: ihania kellokukkia, monta niin erikoista lajia, etten löytänyt niitä edes puutarhakirjoista. Esimerkiksi kermakello on ihan uusi tuttavuus.No, jos malttaisin kerrankin kylvää jokaisesta pussista vain osan niin eiköhän sitten kaikille löytyisi paikkansakin.

Ensimmäiset on nyt kylvetty! Koetan ensimmäisen kerran kasvattaa valkoista Mooseksen palavaapensasta siemenestä. Vein kylvöksen kaksi viikkoa sitten kellariin kylmäkäsittelyyn, ohjeen mukaan "värjöttelyaika "on 4-6 viikkoa. Sitten ne voi tuoda huoneenlämpöön itämään. Toinen mitä laitoin on palloesikko. Se on Mooseksen seurana kellarissa. Sitä en myöskään ole ennen koettanut lisätä siemenistä.JÄNNÄÄ:::

Puutarha-nettikaupat on kyllä vaarallinen eksintö. Selasin juuri sormet suhisten eri taimistoja. Tänä keväänä aion hankkia ainakin sirotuomipihlajan, syreeni `Madame Lemoinen ja syyshortensian. Maalle  tulevaan , uuteen puutarhaani. Valkoiseen romanttiseen osaan.

Voi luoja tätä lunta! Kahlasin tulevia istutuspaikkoja etsien yli polven korkuisessa hangessa, silmissä jo viime syksynä istuttamat tulppanit, krookukset ja narsissit.

TULE JO KEVÅT!