Vastoinkäymisissä muista säilyttää malttisi. Horatius

Uusi harrastus on tullut elämääni.Mosaiikkityöt! Niinkuin vanhat, rikkinäiset asiat elämässäkin, erimuotoiset ja terävätkin palaset saa järjestettyä uudelleen , kauniiksi harmonisiksi kuvioiksi.

Ja miten helppoa mosaiikkitöiden teko onkaan!

Hanki etukäteen laattoja, saneerauslaastia,kuminen lasta laastin levitykseen ja saumauslaastia (sama saneerauslaastikin käy) pari muoviastiaa ja puutikku tai muu sekoitusväline.

1.PILKO ERIKOKOISIA, VÄRISIÄ KERAMIIKKALAATTOJA VASARALLA JONKUN PEHMUSTEEN PÄÄLLÄ, SUPERLON ON HYVÄ,LAITA LAATAT ESIM.PYYHELIINAN SISÄÄN, NIIN SÄÄSTYT LIIOILTA SIIVOUSTÖILTÄ.

2. VALMISTA SANEERAUSLAASTI (reilusti jauhemaista saneerauslaastia ja siihen kylmää vettä niin paljon, että muodostuu löysä puuro. Sekoita hyvin.Seisota kahvipaussin ajan Max. 15 min.)

3.Levitä puuro työn pinnalle( reilu kerros)Voit alkaa sommitella kuviota saman tien sen päälle. Paina palat reilusti laastiin että varmasti tarttuu.Varmista, ettet levittänyt puuroa liian reilulla kädellä, ei saa PURSUTA palojen välistä liikaa.Käytä laattapalojen valmiiksi suoria reunoja työn reunoissa, niin saat kauniin ja sileän reunan.Mielikuvitusta mukaan, ihania muotoja ja värejä!!! Muista silti jättää jokaisen palan väliin pieni sauma.Kun koko kuvio on tehty on aika huilata seuraavaan päivään. Työ kovettuu, mutta niin kovettuu työvälineetkin, joten vesipesu on paikallaan.Älä kaada pesuvettä viemäriin, jos et halua putkimiestä kylään.

4.Yön yli hyvin nukuttua on aika jatkaa.Valmista saumauslaasti joko saneerauslaastista kuten aikaisemminkin, vain hieman löysempänä. Tai käytä saumausliimaa (Rautakaupat)Hörppää kahvit tai kalja, että laasti ehtii tekeytyä.

5.Levitä paksu velli (löysä puuro) koko työn yli lastalla vedellen.Käy joka paikka huolella läpi, vinottain, suoraan, vähän joka puolelta.Laastia saa taas olla melko reilusti, että kuvio peittyy kunnolla. 10 min. kuluttua ( kun laasti ei enää pahasti tartu sormella koskettaessa)ala poistaa sitä pehmeällä, kostealla sienellä.Varo liikaa vettä, ettei synny halkeilevaa, rosoista pintaa.Voit varovasti viimeistellä saumoja ja etsiä kuvion esiin. Vaihda kuivaan liinaan ja ala kiillottaa paloja. Pienimmät tulevat vasta nyt esiin ja voi miten ne kiiltää.Käy kaikki palat läpi liinalla hieroen, kevyesti, varoen.

TYÖSI ON VALMIS! Suihkuttele sitä suihkepullolla ekan vuorokauden aikana pari kertaa.

Jos unohdit suojata sanomalehdillä työtilat, sinulla on samanlainen kaaos kuin minulla oli...

1244563291_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1244563350_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1244563422_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vanhat, rikkoutuneet esineet uusiokäyttöön.Tunnearvoa on , tässäkin muodossa.